Το Bullying και ο εκφοβισμός πρέπει επιτέλους να σταματήσουν!

Δημοσιεύθηκε 29 Ιουνίου, 2021

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού είτε στο σχολικό περιβάλλον, είτε στον εργασιακό τους χώρο, είτε και εντός της ίδιας τους της οικογένειας. Οι κυριότεροι λόγοι για να πέσει κάποιος θύμα εκφοβισμού και να τεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας είναι: τα περιττά κιλά, η εξωτερική εμφάνιση, η θρησκεία, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, κάποιο πρόβλημα υγείας, ακόμα ο αδύναμος χαρακτήρας και η αδύναμη προσωπικότητα κάποιων ατόμων.

Πολλά είναι τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας οδηγώντας ανθρώπους στον θάνατο μη αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα περιστατικά είναι ο θάνατος της Δήμητρας της Λέσβου ή αλλιώς Δημήτρης που δεν έγινε ποτέ αποδεκτός ούτε από την ίδια του την οικογένεια επειδή ήταν ομοφυλόφιλος και διαφορετικός από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ακόμα ένα πιο πρόσφατο περιστατικό είναι εκείνο, του θανάτου 14χρονης κοπέλας που ήταν κόρη ιερέα από εγχείρηση στο στομάχι για να χάσει περιττά κιλά. Σε όλη αυτή την κατάσταση οδηγήθηκε από τον εκφοβισμό που δεχόταν στο σχολείο.
Αυτό το φαινόμενο σίγουρα θα υπάρχει διαχρονικά, αλλά εμείς σαν σύνολο πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μειωθεί, ώστε να μην δημιουργούνται ψυχολογικά προβλήματα σε παιδιά και να μην θέτονται άνθρωποι στο περιθώριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαρμαντάς

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram