Το χρώμα που εξουδετερώνει τους μαύρους κύκλους είναι το ροδακινί

Δημοσιεύθηκε 10 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι μαύροι κύκλοι μου ξαφνικά είναι πιο έντονοι, είναι το μόνο που βλέπω (μαζί με τη χαλάρωση στο πιγούνι) όταν κοιτάζω στον καθρέφτη. Η όψη μου με σοκάρει μερικές φορές, και δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι όλες εκείνες τις φίλες μου που -εξαιτίας της κληρονομικότητας- είχαν από πιο μικρές τόσο έντονο πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους.

Μόνο το concealer δεν αρκεί

Τα concealers τους καλύπτουν αλλά όχι στο 100%, ιδιαίτερα όταν είναι έντονοι και αυτό είναι πολύ εκνευριστικό/απογοητευτικό, όταν έχεις επενδύσει σε προϊόντα που κοστίζουν ακριβά και υπόσχονται πολλά. Καλά κάνουν και υπόσχονται πολλά όμως. Μπορούν να τα προσφέρουν, απλά σε ειδικές περιπτώσεις όπως οι πολύ έντονοι μαύροι κύκλοι, χρειάζονται λίγη βοήθεια. Και είναι λογικό αν το σκεφτείς. Πάρε παράδειγμα μία πολύ λιπαρή επιδερμίδα: Ένα super matte μεικάπ μπορεί να δώσει ματ αποτέλεσμα αλλά ως ένα βαθμό. Αν το βοηθήσουμε με λίγο primer ή την σωστή κρέμα ενυδάτωσης, τότε μπορεί να κάνει ακριβώς ότι υπόσχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ισχύει και για τα κονσίλερ μόνο που εδώ πρέπει να παίξουμε με τα χρώματα. Όχι με τις αποχρώσεις του concealer, αλλά με τα χρώματα κυριολεκτικά. Σίγουρα έχεις δει correctors σε ανορθόδοξα για το πρόσωπο χρώματα όπως το πράσινο και το μπλε, ακόμα και το κόκκινο. Ε λοιπόν, για τους μαύρους κύκλους το ροδακινί είναι το χρώμα «κλειδί» που μπορεί να κάνει θαύματα, και μιλώ εκ πείρας.

Βλέπεις, το ροδακινί εξουδετερώνει τις αποχρώσεις που παίρνει το δέρμα κάτω από τα μάτια, και στην ουσία δημιουργεί έναν «λευκό» καμβά, επάνω στον οποίο το concealer έρχεται να κάνει τα δικά του μαγικά. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, λισως να μην χρειαστεί καν concealer, το ροδακινί μπορεί να γίνει ένα με το δέρμα και να καμουφλάρει τους κύκλους. Είναι όμως όλα τα ροδακινί ίδια;

Untitled 1 Recovered20220826143632

Οι αποχρώσεις του ροδακινί

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ένταση του ροδακινί, πιο σκούρα και πιο ανοιχτόχρωμα, ώστε να εξυπηρετούν τις αποχρώσεις επιδερμίδας που μπορεί να έχει η κάθε μία μας. Μάλιστα, αν έχεις πολύ σκούρα,. Exotic επιδερμίδα, τότε για εσένα ίσως να μην φτάνει το ροδακινί αλλά να πρέπει να στραφε΄ςι προς το πορτοκαλί ή και το κόκκινο. Ακόμα και αυτές οι έντονες αποχρώσεις όμως, προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα: Εξουδετέρωση των μαύρων κύκλων.

Ο «κανόνας» επομένως είναι απλός: Όσο πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχεις, τόσο πιο ανοιχτόχρωμο ροδακινί χρειάζεσαι. Ποιο θα διαλέξεις όμως; Μην ανησυχείς, έχοντας πάθει πραγματική συντριβή με το θέμα των κύκλων μου, έχω δοκιμάσει τα περισσότερα εκεί έξω και τα έχω προτείνει σε φίλες μου. Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις τα ροδακινί προϊόντα που θα σε βοηθήσουν, είτε έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη -οριακά Σκανδιναβική- επιδερμίδα, ως και πιο σταρένια Μεσογειακή.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram