Το φρούτο που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Δημοσιεύθηκε 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Μια μίνι αποτοξίνωση μετά τις διακοπές είναι απαραίτητη, για την υγεία του οργανισμού. Το αλκοόλ, η ζάχαρη, τα τηγανητά, τροφές δηλαδή που έχουμε την τάση να καταναλώνουμε αρκετά συχνά το καλοκαίρι, επιβαρύνουν τον οργανισμό μας με τοξίνες και δημιουργούν φλεγμονές και ανεπιθύμητο φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς.

Οι διατροφολόγοι μας προτείνουν να προσθέσουμε στην διατροφή μας ένα φρούτο, που έχει την ιδιότητα να καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Πρόκειται για την μπανάνα, που αν την καταναλώσουμε το απόγευμα ή σαν ένα δεκατιανό σνακ, έχει την ιδιότητα και προκαλεί κορεσμό και να περιορίζει το φούσκωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε να καταναλώσετε την μπανάνα
“Συνήθως συστήνω μια μπανάνα μετά το πρωινό ή κατά την διάρκεια του απογεύματος, καθώς μας κρατά χορτάτους για αρκετές ώρες. Μια ακόμα επιλογή είναι να συμπεριλάβετε τη μπανάνα σε ένα κρύο smoothie με γάλα καρύδας ή σε ένα breakfast bowl με βρώμη και σπόρους chia”, συστήνει ο διατροφολόγος Vázquez Remuiñán.

24698 banana xazi 660

Τα οφέλη της μπανάνας
Αρκεί να γνωρίζετε πως η μπανάνα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και με υψηλή περιεκτικότητα σε ποτάσιο, το οποίο έχει διουρητική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα νατρίου στο σώμα, που προκαλούν κατακράτηση υγρών. Έχουμε μεγαλώσει με την αντίληψη πως η μπανάνα απαγορεύεται στις δίαιτες και πως είναι πλούσια σε θερμίδες. Στην πραγματικότητα όμως είναι καιρός να απενοχοποιήσουμε αυτό το φρούτο, καθώς περιέχει ποτάσιο και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν στην διάσπαση των τροφών στο πεπτικό σύστημα, μειώνοντας έτσι τις φλεγμονές σε όλο το σώμα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Harvard τονίζουν πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η μπανάνα αυξάνει το βάρος, αλλά το αντίθετο. Αντίθετα έρευνες που διήρκεσαν περισσότερο από 24 χρόνια επιβεβαίωσαν πως οι μπανάνες συνδέονται με την απώλεια βάρους, όπως τα μήλα και τα αχλάδια. Σίγουρα πρόκειται για το σνακ που εύκολα μπορούμε να έχουμε πάντα στην τσάντα μας, για να το καταναλώνουμε στο γραφείο ή και μετά την γυμναστική.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram