Το πιστεύεις ότι η σοκολάτα για πρωινό μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουλίου, 2021

Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που θα αρνηθεί λίγη σοκολάτα. Οι έρευνες μέχρι στιγμής παρουσίαζαν την υγείας ως την πιο υγιεινή επιλογή για την καθημερινότητα και άφηναν στην άκρη τη σοκολάτα γάλακτος αλλά και τη λευκή.

Κάτι που έκανε την υγιεινή διατροφή να φαίνεται βουνό σε ανθρώπους σαν εμάς, όπου έχουμε μια παραπάνω αδυναμία στο γλυκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως, μία νέα έρευνα έρχεται τώρα να παρουσιάσει μία διαφορετική σκοπιά των πραγμάτων.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του μάλλον θα σε εκπλήξουν, αφού έρχονται σε αντίφαση με προηγούμενες μελέτες. Οι επιστήμονες, λοιπόν, όχι μόνο δεν παρατήρησαν αύξηση του βάρους, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος και να ρυθμίσεις τα επίπεδα του σακχάρου.

«Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι όχι μόνο το ‘τι’ αλλά και το ‘πότε’ τρώμε μπορεί να επηρεάσει τους φυσιολογικούς μηχανικούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους», είπε ο Frank A. J. Scheer, ένας από τους δύο συγγραφείς της έρευνας.

«Οι εθελοντές μας δεν πήραν βάρος παρά την αύξηση πρόσληψης θερμίδων. Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι η σοκολάτα μείωσε κατά βούληση την πρόσληψη ενέργεια, παράλληλα με τη μείωση της πείνας, της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά που είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες», συμπλήρωσε η δεύτερη συγγραφέας, Marta Garaulet.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram