Το πιο εύκολο & οικολογικό καθαριστικό για τα δερμάτινα έπιπλά σου

Δημοσιεύθηκε 18 Αυγούστου, 2021

Όσο να’ ναι τα έπιπλά μας λερώνονται, ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πάρε, για παράδειγμα, τον δερμάτινο καναπέ του σαλονιού σου. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα «λιώνεις» πάνω σε αυτόν απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου ταινία και ένα μπολ ποπ κορν.

Οι καλεσμένοι σου, επίσης, κάθονται εκεί όταν έρχονται στο σπίτι και κάπως έτσι… καταλήγει ο καναπές σου λερωμένος και με χαμένη τη λάμψη του. Τι θα κάνεις, λοιπόν, για να γίνει όπως την πρώτη μέρα που τον αγόρασες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

-Χαρτοπετσέτα ή σφουγγάρι
-Ένα μπολ
-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι ή πορτοκάλι (προαιρετικά)
-¼ της κούπας ελαιόλαδο
-¼ της κούπας ξύδι

Η διαδικασία για να καθαρίσεις τα δερμάτινα έπιπλα

Ξεκίνα απομακρύνοντας την επιφανειακή βρωμιά από τα δερμάτινα έπιπλά σου με ένα πανάκι. Στη συνέχεια, σκούπισε τον καναπέ με μια νωπή πετσέτα.

Ανακάτεψε το ξύδι με το ελαιόλαδο μέσα στο μπολ. Μην παραξενευτείς που δεν θα ομογενοποιηθεί το μείγμα μιας και τα δύο υλικά έχουν διαφορετική πυκνότητα. Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο, αν θέλεις να προσδώσεις μια ευχάριστη, φρέσκια μυρωδιά στο οικολογικό καθαριστικό δερμάτινων επίπλων.

Πάρε μια χαρτοπετσέτα, βούτηξέ τη στο μείγμα και καθάρισε μια μικρή επιφάνεια του δερμάτινου καναπέ σου. Άσε το να στεγνώσει είκοσι λεπτά και παρατήρησε αν έχει ξεβάψει. Πιθανότατα, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αλλά θα πρέπει να είσαι βέβαιη.

Συνέχισε, λοιπόν, με απαλές κυκλικές κινήσεις και με την εμποτισμένη με το καθαριστικό χαρτοπετσέτα να καθαρίσεις όλη την επιφάνεια του δερμάτινου καναπέ.

Αφού ολοκληρώσεις, πάρε μια στεγνή χαρτοπετσέτα και πέρασε από πάνω όλο τον δερμάτινο καναπέ, ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος λιπαρότητας. Τώρα… Κάθισε και απόλαυσε τον πεντακάθαρο και ολοκαίνουριο (ναι, έτσι θα μοιάζει) δερμάτινο καναπέ σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram