Το πεντικιούρ που θα κάνει τα πέδιλα και τα mules σας να δείχνουν πιο ακριβά

Δημοσιεύθηκε 30 Ιουνίου, 2021

Το πεντικιούρ είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ανανέωση του χρώματος των νυχιών. Το μέρος που δαπανά περισσότερη ώρα από το ραντεβού σας στο nail salon είναι η περιποίηση τόσο των νυχιών, όσο και των φτερνών που κάνει τελικά το πεντικιούρ να δείχνει ακριβό. 

Βέβαια μπορείτε να αντιγράψετε το επαγγελματικό αποτέλεσμα, κάνοντας πεντικιούρ στο σπίτι, απλά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βήμα 1ο:  Foot bath

Ξεκινήστε το πεντικιούρ στο σπίτι βυθίζοντας τα πέλματα σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό, άλατα, σαπούνι, αιθέρια έλαια ή απλό χοντρό αλάτι. Ύστερα από 15-20 λεπτά χαλάρωσης, απομακρύνετε και σκουπίστε απαλά τα πόδια σας. 

Βήμα 2ο: Περιποίηση των νυχιών

Σειρά έχει το κόψιμο των νυχιών σε ευθεία γραμμή με τη βοήθεια ενός νυχοκόπτη. Σε περίπτωση ενόχλησης στο μεγάλο νύχι, κόψτε ελαφρώς τις γωνίες στο πλάι διαγώνια. Έπειτα διορθώστε το σχήμα των νυχιών με μία λίμα και λειάνετε την επιφάνειά τους με ένα buffer. 

Βήμα 3ο: Περιποίηση των επωνυχίων

Με τη βοήθεια ενός pusher, μπορείτε να σπρώξετε τα πετσάκια προς τα πίσω με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Η περιποίηση των νυχιών ολοκληρώνεται με μασάζ με κάποιο ενυδατικό έλαιο. 

Βήμα 4ο: Περιποίηση της επιδερμίδας

Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη ράσπα ή μια ελαφρόπετρας, λειάνετε την επιδερμίδα κάτω από το μεγάλο δάχτυλο, το μετατάρσιο και τη φτέρνα. Για επιπλέον απολέπιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub ποδιών ή σώματος, ενώ μην παραλείψετε, μετά το επιμελές σκούπισμα των ποδιών, να ενυδατώσετε την επιδερμίδα με μια πλούσια κρέμα. 

Βήμα 5ο: Βάψιμο των νυχιών

Τελευταίο βήμα της ρουτίνας πεντικιούρ στο σπίτι είναι το βάψιμο των νυχιών αρχικά με μία βάση, στη συνέχεια με το χρώμα της επιλογής σας και τέλος με ένα top coat που θα "κλειδώσει" το αποτέλεσμα.  

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram