Το νο1 μυστικό που κρατάνε οι περισσότεροι άνθρωποι από τους συντρόφους τους

Δημοσιεύθηκε 23 Οκτωβρίου, 2021

Το ψέμα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι χωρίζουν, αλλά είναι επίσης και μια από τις πιο δύσκολες συνήθειες για να σταματήσετε. 

Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύτηκε στο Communications Studies διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι λένε ψέματα στους συντρόφους τους περίπου πέντε φορές την εβδομάδα. Αλλά ακόμη κι αν δεν λένε ψέματα, μπορεί να κρύβουν πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια άλλη πιο πρόσφατη μελέτη, το 40% των ανθρώπων δήλωσαν ότι ήταν ένοχοι επειδή κράτησαν ένα συγκεκριμένο μυστικό από τον σύντροφό τους. Ποιο ήταν αυτό;

Πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων έχουν το ίδιο μυστικό και αυτό αφορά τα οικονομικά.

Το 2018 το National Endowment for Financial Education (NEFE) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας διετούς μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 2000 ενήλικες. 

Η εν λόγω μελέτη έδειξε πως το 40% των συμμετεχόντων που ερωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι έκρυψαν μια αγορά, έναν τραπεζικό λογαριασμό ή/και μετρητά. 

Η πλειονότητα απέκρυψε μετρητά, ενώ το 10% απέκρυψε μια μικρή αγορά και το 12% έκρυψε έναν λογαριασμό. Όσον αφορά τα μεγάλα μυστικά, το 6% παραδέχτηκε ότι έκρυψε έναν ολόκληρο τραπεζικό λογαριασμό και το 5% δήλωσε ότι έκρυψε μια σημαντική αγορά.

Επίσης ένα ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει πει ψέματα για χρέη και ακόμα χειρότερα το 5% δήλωσε ότι έχει πει ψέματα για το πόσα χρήματα κερδίζει.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram