Το μόνο λαχανικό που δεν πρέπει να τρως το βράδυ

Δημοσιεύθηκε 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα λαχανικά είναι από τις υγιεινές τροφές που συχνά επιλέγουμε για ένα ελαφρύ γεύμα. Πιθανότατα οι φορές που έχεις ετοιμάσει μια σαλάτα για βραδινό, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι αμέτρητες.

Κι ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με μια «αθώα» σαλάτα, υπάρχουν λαχανικά που είναι καλύτερα από άλλα, ειδικά πριν τον βραδινό σου ύπνο. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς απαγορευτικό, καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν τη βραδινή σου ξεκούραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί από εμάς καταναλώνουμε τακτικά ντομάτες. Είναι από τα λαχανικά εκείνα που βρίσκουμε σε πολλά πιάτα, χάρη στη μοναδική τους γεύση. Κι ενώ το διατροφικό προφίλ τους είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και το λυκοπένιο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατανάλωσή τους το βράδυ είναι απαγορευτική.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και καούρες, οι ντομάτες όπως και άλλες όξινες τροφές, μπορούν να προκαλέσουν πόνο και ενόχληση στον οισοφάγο, όταν πέφτεις για ύπνο το βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για τις καούρες που μπορεί να έχουν πολλές γυναίκες κατά τους πρώτους και τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους.

Οι ντομάτες είναι όξινες και μπορεί να προκαλέσουν καούρα. Είναι από τα λίγα λαχανικά τα οποία είναι πλούσια, σε μηλικό και κιτρικό οξύ. Τα οξέα αυτά μπορούν να κάνουν το στομάχι να παράγει υπερβολικό γαστρικό οξύ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση των τροφίμων στο στομάχι. Όταν ο όγκος του οξέος αυξάνεται, παλινδρομεί στον οισοφάγο, προκαλώντας τις χαρακτηριστικές, δυσάρεστες καούρες. Αυτό αφορά τόσο τις φρέσκιες ντομάτες, όσο και τις μαγειρεμένες, αλλά και την σάλτσα ντομάτας. Οι ειδικοί σε κάθε περίπτωση, προειδοποιούν πως σε κάθε τους μορφή, οι ντομάτες συγκαταλέγονται στις τροφές, που μπορεί να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram