Το λάθος που κάνεις με τη σανίδα και αναιρείς όλα τα οφέλη της

Δημοσιεύθηκε 18 Δεκεμβρίου, 2022

Το pilates το αγάπησα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ένιωσα μια μοναδική ευεξία, μια χαλάρωση νου και σώματος δίχως προηγούμενο. Και μετά από έναν μόλις μήνα είδα τη διαφορά στο σώμα μου. Είχα αποκτήσει ένα γερό, δυνατό σώμα, με τη γράμμωση να αχνοφαίνεται. Ναι, μόλις 30 μέρες μετά το πρώτο μάθημα.

Γιατί, όμως, σου μιλάω για το pilates; Διότι μια από τις βασικές ασκήσεις του είναι η σανίδα. Η στάση σώματος κατά την οποία στέκεσαι παράλληλα με το έδαφος στηριζόμενη στους καρπούς και σφίγγει κοιλιακούς, δυναμώνει τον κορμό, τους ώμους, το στήθος, τα πόδια και τα χέρια όταν γίνεται σωστά. Γιατί μια μικρή αστοχία μπορεί να αναιρέσει όλα αυτά τα οφέλη που μόλις σου απαρίθμησα, αλλά και να σου προκαλέσει τραυματισμό με την πάροδο του χρόνου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λάθος που κάνεις με τη σανίδα και δεν επωφελείσαι όπως θα έπρεπε
Ποια είναι, λοιπόν, αυτή η αστοχία; Την οποία – παρεμπιπτόντως- στην αρχή των μαθημάτων pilates έκανα και εγώ. Δεν πρέπει, όταν κάνεις σανίδα, να κάνεις καμπύλη στην πλάτη. Πρέπει η πλάτη σου να είναι ολόισια καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Κι αυτό, γιατί η κάμψη της πλάτης ναι μεν σε ανακουφίζει, αλλά σταματά την προπόνηση των κοιλιακών, επομένων δεν βοηθά στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων μυών.

Ένα ακόμη λάθος που μπορεί να κάνεις, στην προσπάθεια να ανακουφιστείς και να μην πιέζεσαι, είναι ότι σηκώνεις ψηλά τα οπίσθιά σου. Και το να έχεις ψηλά τα οπίσθια, πάνω από τους ώμους, πάλι χαλάει τη στάση σώματος, άρα δεν σου προσφέρει κάποιο όφελος. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις πάντα ολόισια τη σπονδυλική σου στήλη κι ας… πονάς λίγο περισσότερο. Μπρος στα κάλλη… τι είναι ο πόνος, δεν λένε; Αξίζει στην προκειμένη περίπτωση!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram