Το λάθος με το air fryer και πού πρέπει να το τοποθετείς στην κουζίνα

Δημοσιεύθηκε 17 Δεκεμβρίου, 2023

Η φριτέζα αέρος (air fryer) είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής συσκευή τα τελευταία χρόνια και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει να μας απασχολεί έντονα στο άμεσο μέλλον. Έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το καταναλωτικό κοινό αφού προσφέρει εξίσου νόστιμα πιάτα με τις κλασικές μεθόδους με πολύ πιο γρήγορο, υγιεινό τρόπο και φυσικά με μειωμένη κατανάλωση ρεύματος.

Το φαγητό που έχει παρασκευαστεί σε φριτέζα αέρος είναι πολύ μικρότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά και έχει λιγότερες θερμίδες (έως και 80% λιγότερες) από τα τρόφιμα που έχουν τηγανιστεί στο τηγάνι ή σε συμβατική φριτέζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την ανοιξιάτικη σεζόν και δεν χρησιμοποιούμε συσκευές θερμότητας, οι λογαριασμοί του ρεύματος εξακολουθούν να είναι «φουσκωμένοι» επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα.

Εσύ άραγε γνωρίζεις πως μπορεί να καταναλώνεις πολύ περισσότερη ενέργεια φυλάσσοντας τo air fryer σε λάθος σημείο;

Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα αλλάζοντας θέση στο air fryer

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αντικαταστήσει τον φούρνο με φριτέζα αέρα σε μια προσπάθεια να κρατήσουν υπό έλεγχο το κόστος του ρεύματος κάθε μήνα. Το μαγειρικό αυτό gadget έχει γίνει απαραίτητο για πολλές οικογένειες, αφού χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια και παράλληλα αποτελεί έναν πολύ πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος.

Αυτό που οι περισσότερες από εμάς αγνοούν είναι πως η ακριβής θέση του air fryer στην κουζίνα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον λογαριασμό του ρεύματος. Ο Nicholas Auckland, από το Trade Radiators, ανέφερε στη The Sun πως τα νοικοκυριά πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το σημείο όπου θα τοποθετηθεί η φριτέζα αέρος.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram