Το κόλπο ευγνωμοσύνης των 15 δευτερολέπτων που θα τονώνει καθημερινά τη διάθεσή σου

Δημοσιεύθηκε 18 Φεβρουαρίου, 2022

Μετά από δύο απογοητευτικά χρόνια αλλαγών και αστάθειας, έχει γίνει πιο σημαντικό από ποτέ να βρίσκει κανείς αποτελεσματικούς τρόπους για να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία του και να βρει την ευτυχία. Όταν πρόκειται για τη δέσμευση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η συνέπεια είναι το κλειδί.

Είτε πρόκειται για φυσική κατάσταση, είτε αποφασίζοντας να κάνεις μια πιο υγιεινή διατροφή ή να ασχοληθείς με την ψυχική σου υγεία, το μυστικό για τη διατήρηση της συνέπειας είναι να βρεις μια ρουτίνα στην καθημερινότητά σου η οποία θα τονώνει τη διάθεσή σου (ακόμα κι αν πρόκειται για μια σύντομη ευγνωμοσύνη σε όλα όσα σου έχει προσφέρει η ζωή, μια πρακτική 15 δευτερολέπτων την ημέρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις πιο καλές πρακτικές για να έχουμε πάντα τη ψυχολογία μας στα ύψη  είναι να κρατάμε ημερολόγιο και τα οφέλη είναι γνωστά. Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ που εξέτασε το πώς μπορούμε να φροντίζουμε την ψυχολογία μας έδειξε ότι η ευγνωμοσύνη συνδέεται με τη δύναμη και την ευτυχία. Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από ψυχολόγους, τον Dr. Robert A. Emmons του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Davis, και τον Dr. Michael E. McCullough από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να γράφουν μια σύντομη λίστα κάθε εβδομάδα εστιάζοντας είτε στις ευλογίες είτε στις δυσκολίες που βίωναν.

Μετά από 10 εβδομάδες, η μελέτη αποκάλυψε ότι εκείνοι που επικεντρώθηκαν στην καταγραφή των όσων ήταν ευγνώμονες ήταν πιο αισιόδοξοι και ένιωθαν καλύτερα για την πορεία της ζωής τους. Παρά τα συντριπτικά θετικά στοιχεία που υποστηρίζουν τον θετικό αντίκτυπο της πρακτικής του ημερολογίου, πολλοί άνθρωποι ακόμη αγωνίζονται για να γράψουν έστω και μια λέξη σε μια  κενή σελίδα.

GRAPSIMO1

Μπορείς να υιοθετήσεις μια απλοποιημένη μορφή «ημερολογίου ευγνωμοσύνης», μια πρακτική που μπορεί να σε ωθήσει στο δικό σου Happy Notes Book . Το καθημερινό σημειωματάριο μπορεί να ενθαρρύνει και να προωθεί μια καθημερινή συνήθεια ευγνωμοσύνης συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα ενός παραδοσιακού καθημερινού ημερολογίου και την ψυχοθεραπεία σου. Στόχος είναι να μπορείς ανά πάσα στιγμή της ημέρας να μπορείς να καταγράφεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις καλά αλλά και όσα σε βαραίνουν. Με την καθημερινή καταγραφή μπορείς να  αποκομίσεις όλα τα αναζωογονητικά οφέλη. Όπως αποδεικνύεται, το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης δεν χρειάζεται να σημαίνει σελίδες επί σελίδων ψυχικής κάθαρσης. Ακόμα και μια φράση, μια ζωγραφιά, ένα σκίτσο, μπορούν να σου φτιάξουν την ημέρα!

Χρειάζονται μόλις 15 δευτερόλεπτα την ημέρα για να γράψεις στον εαυτό σου ένα χαρούμενο σημείωμα -ή να το μοιραστείς με κάποιον άλλον- και να αποκομίσεις τα οφέλη που τονώνουν τη διάθεσή σου και που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αυτόν τον κόσμο... ομορφότερο στα μάτια και την ψυχή σου!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram