Το κόλπο για να βάλεις eyeliner έχει γίνει viral στο TikTok

Δημοσιεύθηκε 21 Μαρτίου, 2023

Σήμερα, με τις τάσεις του TikTok -τόσο στο μακιγιάζ όσο και γενικότερα- να αλλάζουν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, είναι γεγονός πως μόλις προσπαθήσουμε να υιοθετήσουμε μία, έχει κιόλας ξεχαστεί. Κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατον να συμβεί με τη νέα τάση στο μακιγιάζ που την ονομάζουν “finger liner hack“, αφού πρόκειται για την πιο εύκολη και γρήγορη πρακτική για να δημιουργήσεις την ιδανική γραμμή eyeliner με «κλειστά μάτια» και σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η τάση “finger liner hack”
Το γρήγορο και εύκολο μακιγιάζ ήταν πάντοτε… τάση, με πολλούς make-up artists να επιμένουν, μάλιστα, πως τα χέρια μας είναι τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν διάφορες δημοφιλείς πρακτικές, όπως είναι η εφαρμογή concealer ή κραγιόν με τα δάχτυλα και τώρα πια και το eyeliner με το “finger liner hack”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη μέθοδος ξεκίνησε όταν η make-up artist @bexcxmpbell, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια απλή τεχνική, «λύνοντας τα χέρια» σε όσες από εμάς παλεύουμε ανεπιτυχώς να δημιουργήσουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα, έγινε viral στο TikTok τοποθετώντας eyeliner με τα δάχτυλα!

Η τεχνική μας καλεί να δημιουργήσουμε μία τελεία στο δάχτυλό μας και στη συνέχεια να την απλώσουμε με το δείκτη μας στην άκρη του ματιού μας, αντί να αφιερώνουμε τόσο χρόνο για να την πετύχουμε είτε με μολύβι είτε με υγρό eyeliner. Αυτό συμβαίνει, διότι με τη χρήση των δαχτύλων μας οχι μόνο δημιουργείται μεγαλύτερος έλεγχος, αλλά η ζεστασιά των χεριών μας λιώνει το eyeliner που είναι γενικά πολύ ξηρό για να γλιστρήσει ομαλά στο δέρμα, προσφέροντας το ιδανικό smoky αποτέλεσμα.

Στο βίντεό της, η Bex εξηγεί: «Θα βάλετε το δάχτυλό σας ακριβώς στη γωνία του ματιού σας και όπου αισθάνεστε την πίεση, εκεί θα πρέπει να τοποθετηθεί το eyeliner σας». Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα eyeliner (οποιουδήποτε χρώματος μας αρέσει) και σχεδιάζουμε μία τελεία στο δάχτυλό μας. Έπειτα, τοποθετούμε το δάχτυλό μας στη γωνία του ματιού και σέρνουμε το eyeliner προς τα έξω και πάνω, μέχρι να φτιάξουμε το σχήμα που επιθυμούμε!

Και μπορεί η ιδέα να απλώσουμε το eyeliner με το δάχτυλό μας να φαίνεται εύκολη και σίγουρα γρήγορη, σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να τοποθετήσουμε στο δάχτυλό μας τη σωστή ποσότητα eyeliner.

Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να φροντίζουμε να έχουμε πλύνει καλά τα χέρια μας πριν, αφού φιλοξενούν πολλά βακτήρια, με την εξάπλωσή τους στο δέρμα και ειδικότερα στην περιοχή γύρω από τα μάτια μας να μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram