Τι συμβαίνει στα μαλλιά όταν έχει τσουχτερό κρύο

Δημοσιεύθηκε 7 Φεβρουαρίου, 2023

Η κακοκαιρία Barbara ήρθε για τα καλά, το σκηνικό που αντικρύσαμε όταν ανοίξαμε τις μπαλκονόπορτές μας σήμερα το πρωί ήταν βγαλμένο από ταξιδιωτικό οδηγό της χειμερινής Ελβετίας και η χαρά μας δεν κρύβεται. Μη μου πεις ότι κι εσύ ήδη δεν έχεις βγει να παίξεις χιονοπόλεμο και να κυλιστείς στα χιόνια, γιατί δεν θα σε πιστέψω.

Και θα συνεχίσεις μάλλον και αύριο τα παιχνίδια στα χιόνια, γιατί η Barbara θα έχει και συνέχεια. Θα πρέπει, ωστόσο, να είσαι προσεκτική, διότι το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν είναι «σύμμαχοι» των μαλλιών. Τα ταλαιπωρούν και αρκετά, μάλιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς το κρύο ταλαιπωρεί τα μαλλιά
Πώς γίνεται αυτό; Θα σου τα εξηγήσω όλα. Αρχικά, ο κρύος αέρας της ατμόσφαιρας και η θέρμανση των εσωτερικών χώρων ξηραίνουν τα μαλλιά. Στην ουσία, ο παγωμένος αέρας και το καλοριφέρ μειώνουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται η τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξηραίνονται.

Εκτός αυτού, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο αέρας δημιουργούν ψαλίδα, και κάπως έτσι τα μαλλιά δείχνουν θαμπά και άτονα, με κατεστραμμένες άκρες. Και το κακό δεν τελειώνει εδώ.

Τις μέρες με χιόνι και παγωνιά μπορεί να έχεις και τριχόπτωση. Ναι, ναι! Βλέπεις, το κρύο κάνει πιο αδύναμη και εύθραυστη την τρίχα, με αποτέλεσμα να πέφτει πιο εύκολα. Τι σημαίνουν όλα αυτά για σένα; Όχι, βέβαια, ότι θα μείνεις κλεισμένη στο σπίτι και δεν θα χαρείς το χιόνι, αλλά ότι θα πρέπει να είσαι προσεκτική με τη hair care routine σου και – εννοείται- όσο παίζεις χιονοπόλεμο, θα φοράς τον σκούφο σου για έξτρα προστασία.

Και ερχόμαστε στη hair care routine των παγωμένων ημερών που διανύουμε. Πώς να περιποιείσαι, λοιπόν, τα μαλλιά σου; Δες τα 5 παρακάτω tips.

Μη λούζεσαι κάθε μέρα

Ούτε και να χρησιμοποιείς πολύ μεγάλη ποσότητα σαμπουάν. Κι αυτό, γιατί δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τα μαλλιά σου η αναγκαία λιπαρότητα, που θα τα προστατεύει από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ενυδάτωση, η καλύτερή σου φίλη

Όσο χιονίζει κι έχει τσουχτερό κρύο, μην ξεχνάς το conditioner στα μαλλιά και, μάλιστα, με super ενυδατικά συστατικά, όπως το argan oil, το jojoba oil κ.ά. Επίσης, 2 φορές την εβδομάδα, μετά το λούσιμο, βάζε μάσκα στις άκρες των μαλλιών σου.

«Αντίο» τριχόπτωση

Για να μην αγχώνεσαι ότι αυτές τις μέρες θα μένεις με τούφες στα χέρια, απλώς επίλεξε προϊόντα που δυναμώνουν και θρέφουν την τρίχα.

Ποια ατονία;

Για να μη δείχνουν άτονα τα μαλλιά σου, επίλεξε προϊόντα για λάμψη και όγκο.

Καμία ψαλίδα

Επειδή τις περισσότερες – αν όχι όλες- τις ώρες τις περνάς στο σπίτι αυτές τις μέρες με τον χιονιά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς και εργαλεία hairstyling. Περιόρισε ή παύσε εντελώς τη χρήση τους και προστάτευσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram