Τι σημαίνουν οι κλειδαριές στη γέφυρα της Χαλκίδας;

Δημοσιεύθηκε 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Όλοι όσοι έχουμε περπατήσει στη παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας νομίζουμε ότι είμαστε στο Παρίσι ! Γιατί ; Θα δούμε παρακάτω !
Μας θυμίζει την γέφυρα του Παρισιού με τι κλειδαριές αγάπης κι έρωτα

Μιλάω για την Γέφυρα των Τεχνών που τοποθετήθηκε ανάμεσα στο Institut de France και τοΧτισμένη μεταξύ των 1801 και 1804 και αποτελεί επίσημα την πρώτη σιδερένια γέφυρα που χτίστηκε στο Παρίσι. Είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για φωτογραφίες, καθώς προσφέρει εξαιρετική θέα στο Σηκουάνα και τα γραφικά περιβάλλοντα μνημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιστορικά, η γέφυρα αυτή κατασκευάστηκε κατά την εποχή του Ναπολέοντα από τους μηχανικούς Louis-Alexandre de Cessart και Jacques Dillon και είχαν στόχο να το μετατρέψουν σε μιας μορφής κήπο με δέντρα, λουλούδια και παγκάκια. Η διάβαση της γέφυρας ωστόσο δεν ήταν δωρεάν, καθ’ ότι κόστιζε ένα “σου” για να περάσει κανείς.

Σήμερα, αποτελεί έναν τρομερά δημοφιλή προορισμό, ειδικά για ζευγάρια καθώς αποτελεί παράδοση από τα τέλη του 2008, ζευγάρια τουριστών και μη να αφήνουν λουκέτα με τα ονόματά τους χαραγμένα πάνω στο κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπειτα να πετούν το κλειδί στον ποταμό Σηκουάνα ως ένδειξη αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης. 

Έτσι λοιπόν και έμεις εδώ στην Χαλκίδα αφού είμαστε του έρωτα και της αγάπης έχουμε αφήσει τις δικές μας κλειδαριές ώστε να έχουμε αφοσίωση κι αγάπη !

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram