Τι πρέπει να φας μετά από μια ημέρα στην παραλία εν μέσω καύσωνα

Δημοσιεύθηκε 28 Ιουλίου, 2021

Το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να πίνουμε πολύ νερό (2-3 λίτρα ημερησίως), φίλοι μου ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό για να αποφύγουμε την αφυδάτωση.

Ακόμη κι αν βρίσκεσαι κάτω από την ομπρέλα σε σκιερό μέρος, είναι πολύ πιθανό να νιώσεις εξάντληση λόγω ανεπαρκής ενυδάτωσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για να αποφύγεις την αφυδάτωση

Σήμερα θα δούμε τις καλύτερες τροφές που μπορείς να επιλέξεις μετά από μια ημέρα στην παραλία.

1) Mπανάνα 

Πλούσια σε κάλιο και ιδανική για ανάκτηση της μυϊκής μάζας. Αποτελεί το τέλειο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείς επίσης να την επιλέξεις και σε μορφή παγωτού.

2) Σοκολατούχο γάλα

Το σοκολατούχο γάλα έχει την τέλεια αναλογία απλών υδατανθράκων, σακχάρων και πρωτεϊνών που χρειάζεται το σώμα, ώστε να ανακτήσει τα θρεπτικά συστατικά που έχασε μετά από μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα στην παραλία.

nero karidas

3) Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν περισσότερο νερό (96%) από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό. Μπορείς να τα καταναλώσεις μόνα τους ή να τα προσθέσεις σε σαλάτες και smoothies.

4) Καρπούζι

Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, το καρπούζι είναι μία από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να καταναλώσεις εν μέσω καύσωνα. Θα σε ενυδατώσει και θα δημιουργήσει αίσθημα κορεσμού ενώ παράλληλα διαθέτει υπέροχη γεύση.

5) Νερό καρύδας

Εξαιρετικά πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και κάλιο, το νερό καρύδας αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα. Δοκίμασέ το μετά την παραλία για να αναζωογονηθείς και να αποφύγεις την αφυδάτωση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram