ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
40 γρ. βούτυρο
1 αυγό
400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ροκφόρ
75 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
θυμάρι, μόνο τα φύλλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 6 ίσα τετράγωνα, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα χαράζουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι 1 εκ. από την άκρη (έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παραθυράκι).
Ψήνουμε στους 200ο C, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα πράσα ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις πατάμε λίγο στο κέντρο τους να τις ξεφουσκώσουμε έτσι ώστε να βάλουμε μέσα τη γέμιση μας ή μπορούμε με ένα κουτάλι να βγάλουμε το φουσκωμένο μέρος του κέντρου.
Χωρίζουμε το μείγμα ισόποσα και γεμίζουμε το κάθε τετραγωνάκι.
Ρίχνουμε από πάνω χοντροκομμένο το ροκφόρ, τα καρύδια και λίγο θυμάρι.
Ψήνουμε στους 200ο C, για 10-15 λεπτά
Πηγη:akispetretzikis.com