ΥΛΙΚΑ
4 αυγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανιλίνη
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
200 ml γάλα, 3,5%
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
αλάτι
170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη, το βούτυρο και το γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 40 γρ. φουντούκια και αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε τα 150 γρ. στο μπολ με τα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 10x30εκ. και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα και τα υπόλοιπα φουντούκια.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com