ΥΛΙΚΑ
Για τη σος cottage
1 κ.σ. σχοινόπρασο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
200 γρ. τυρί cottage
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τον σολομό
300 γρ. σολομό, φιλέτο, χωρίς δέρμα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. σουμάκ
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
4 τορτίγιες, ολικής άλεσης
1/4 ματσάκι ρόκα
Για το σερβίρισμα
φέτες λάιμ, από 1 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σος cottage
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί cottage, το σχοινόπρασο, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε τη σος στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τον σολομό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον σολομό, αλάτι, πιπέρι, το σουμάκ, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε τον σολομό να κρυώσει για λίγα λεπτά, και τον κόβουμε σε φέτες.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε το καρότο σε λεπτά στικς και την πιπεριά σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε στο κέντρο της κάθε τορτίγιας 1 κ.σ. από τη σος, λίγες φέτες από τον ψημένο σολομό, μερικά στικς καρότου, φέτες από την κόκκινη πιπεριά και λίγη ρόκα.
Τυλίγουμε τις τορτίγιες, τις κόβουμε στη μέση, και τις σερβίρουμε μαζί με φέτες λάιμ