Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Vegan παγωτό καρπούζι

Δημοσιεύθηκε 14 Ιουλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1400 γρ. καρπούζι, μόνο τη σάρκα του
250 γρ. φυτική κρέμα, κρύα
100 γρ. κρέμα καρύδας, κρύα σε κονσέρβα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και κρατάμε 1.400 γρ. από τη σάρκα του. Κρατάμε και τη φλούδα ολόκληρη, στην άκρη, γιατί θα τη χρειαστούμε για το σερβίρισμα. Το υπόλοιπο καρπούζι που περισσεύει το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Μεταφέρουμε τη σάρκα στον πολυκόφτη.
Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από μια κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε καλά το καρπούζι και περνάμε το μείγμα από τη σίτα. Θα μας μείνουν 900 γρ. χυμός καρπουζιού.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά για να πέσει ο όγκος του χυμού του καρπουζιού. Στο τέλος, χρειαζόμαστε 200-250 γρ. από το μείγμα του καρπουζιού. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φυτική κρέμα, την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το μίξερ χειρός με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε.
Προσθέτουμε αργά το μείγμα του καρπουζιού, σε 2-3 δόσεις, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φλούδα που είχαμε κρατήσει και βάζουμε στην κατάψυξη, για 6-8 ώρες, να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram