Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Vegan γιαούρτι καρύδας

Δημοσιεύθηκε 3 Σεπτεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. ρόφημα καρύδας
60 γρ. νερό
1 κ.σ. αγάρ αγάρ, σε σκόνη
1 κάψουλα προβιοτικό συμπλήρωμα, vegan

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
φρούτα
σιρόπι σφενδάμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα καρύδας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.

Σε ένα ποτήρι βάζουμε το νερό, το αγαρ αγάρ και ανακατεύουμε να λιώσει.
Μεταφέρουμε στο καυτό γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία στους 45°C.
Βάζουμε μέσα στο γάλα το προβιοτικό σε σκόνη και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε σε πυρίμαχα ή πήλινα σκεύη και καλύπτουμε με μεμβράνη. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 4 ώρες.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξουν.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram