Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Vegan βελουτέ μανιταρόσουπα

Δημοσιεύθηκε 15 Απριλίου, 2022

Η σημερινή συνταγή, μια vegan βελουτέ μανιταρόσουπα, είναι πεντανόστιμη και ιδανική για εσένα που νηστεύεις και θέλεις να ικανοποιήσεις - και με το παραπάνω - τον ουρανίσκο σου.

Συνδυάζεται υπέροχα με κάρυ και είναι βέβαιο ότι θα ξετρελάνει τόσο εσένα όσο και όλη σου την οικογένεια. Είναι γευστικότατη και δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά:

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3/4 κιλών ανάμεικτα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες: crimini, shiitake και baby bella
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (το Sauvignon Blanc είναι η προτίμησή μας)
  • 3-4 φλιτζάνια κρέμα καρύδας ή ζωμός λαχανικών
  • 1/4 φλιτζάνι κάσιους
  • Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 πρέζα κόκκινο (αν σου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις)
  • 1 ματσάκι κέιλ (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Σώταρε τα κρεμμύδια με το vegan βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα και μετά πρόσθεσε το σκόρδο.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σόταρε τα μανιτάρια με το δεντρολίβανο σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά.
3. Όταν ροδίσουν, ρίξε όλα τα μανιτάρια ξανά στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά πρόσθεσε το κρασί.
4. Πρόσθεσε κρέμα καρύδας ή ζωμό λαχανικών στο μείγμα.
5. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση.
6. Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε περίπου ένα φλιτζάνι από το υγρό της σούπα με τα κάσιους.
7. Πρόσθεσε τα κάσιους στη σούπα.
8. Άφησε να πάρει μια βράση.
9. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
10. Σέρβισε σε μπολ και πρόσθεσε από πάνω το κέιλ.

Καλή απόλαυση!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram