Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Shakshuka

Δημοσιεύθηκε 10 Ιουνίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

1/2 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
2 τορτίγιες
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε να καραμελώσει.
Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον πελτέ πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, καπακώνουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε τις τορτίγες σε τρίγωνα κομμάτια και τις απλώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κύμινο, πάπρικα και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 5 λεπτά να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γιαούρτι και πάπρικα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram