Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Red velvet churros

Δημοσιεύθηκε 14 Φεβρουαρίου, 2022

Υλικά
600 γρ. νερό
100 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 γρ. αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το αλεύρι και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη η οποία θα έχει απορροφήσει όλο το αλεύρι χωρίς να έχει καθόλου σβόλους.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεσαίο μπολ, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη προσέχοντας να εφάπτεται πάνω στη ζύμη, και αφήνουμε το μπολ στην άκρη ώστε να πέσει η θερμοκρασία της ζύμης και να είναι χλιαρή.

Προσοχή! Δεν θέλουμε να κρυώσει εντελώς καθώς δεν θα περνάει από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε 2 ορθογώνια ταψιά με λαδόκολλα, τα οποία να χωράνε στην κατάψυξη.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστέρι διαμέτρου 10 χιλ.
Σχηματίζουμε τα churros μήκους 10 εκ. το καθένα μέσα στα ταψιά με τη λαδόκολλα.
Μεταφέρουμε τα ταψιά στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, μέχρι να παγώσουν τελείως.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram