Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Pancakes με ρικότα

Δημοσιεύθηκε 11 Ιανουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ρικότα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/8 κ.γ. αλάτι
100 γρ. γάλα
2 κρόκους
2 ασπράδια
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
βούτυρο, για το τηγάνι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1ος τρόπος σερβιρίσματος
σιρόπι σφενδάμου
καρύδια

2ος τρόπος σερβιρίσματος
μανούρι
1 κ.σ. μέλι
κανέλα

3ος τρόπος σερβιρίσματος
3 φέτες μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
αλάτι, λίγο
πιπέρι
θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιούμε 2 μπολ. Στο ένα ρίχνουμε τα ασπράδια και στο άλλο τους κρόκους.
Στο μπολ με τους κρόκους, ρίχνουμε το γάλα και τη ρικότα και χτυπάμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και στα 2 μπολ.
Χτυπάμε γρήγορα με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να πήξει καλά η μαρέγκα.

Στο μείγμα με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη βανίλια και το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγη από τη μαρέγκα στο μείγμα. Μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά με ελαφριές κινήσεις με μία πλαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μετρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι της σούπας και παίρνουμε 2 κουταλιές γεμάτες από το μείγμα των pancakes και τις ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι. Επειδή τα pancakes μας θα είναι αρκετά μεγάλα προσέχουμε να μην βάζουμε πάνω από 3 στο τηγάνι μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Τηγανίζουμε τα pancakes για 3 ή 4 λεπτά από κάθε πλευρά, η κάτω πλευρά θα πρέπει να έχει χρυσαφίσει και να βλέπουμε μερικές φουσκάλες να ξεπετάγονται γύρω από τα pancakes.
Αναποδογυρίζουμε τα pancakes και συνεχίζουμε το τηγανίσμα για 3 με 4 λεπτά ακόμα, μέχρι να χρυσαφίσουν. Προσέχουμε να μην καίει πολύ το τηγάνι μας για να μη μας μαυρίσει το βούτυρο και πάρουν έντονο χρώμα τα pancakes μας εξωτερικά γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα.

Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα pancake.
Σερβίρουμε τα pancakes αμέσως με σιρόπι σφενδάμου και λίγα καρύδια! Μπορούμε επίσης να τα σερβίρουμε με τυρί μανούρι, μέλι και κανέλα.
Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε με αυγά και να φτιάξουμε ένα απολαυστικό πρωινό! Τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο, 3 φέτες μπέικον μέχρι να τραγανίσουν, 2 αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και θυμάρι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram