Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Mousse πεπόνι

Δημοσιεύθηκε 12 Αυγούστου, 2022

Η mousse (aka μους) είναι μια από τις δημοφιλέστερες κρέμες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα στο σπίτι αρκεί να χρησιμοποιήσεις ως βάση κάποιο φρούτο, σοκολάτα ή γιαούρτι.

Η καλοκαιρινή σεζόν απαιτεί ελαφριά, δροσιστικά γλυκά με την mousse πεπόνι να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Κρεμώδης, γευστική και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H απόλυτη συνταγή για mousse πεπόνι
Υλικά: 2 φάκελοι ζελατίνη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 φλιτζάνια ώριμο πεπόνι σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Φρέσκα σμέουρα, προαιρετικά

Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζελατίνη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να διαλυθεί για 1 λεπτό. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης, το πεπόνι και τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Γεμίζουμε μικρά κύπελλα με ένα κουτάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram