Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Mηλόπιτα

Δημοσιεύθηκε 14 Οκτωβρίου, 2022

Υλικά
3 μήλα
3 αβγά
130 γραμμάρια βούτυρο
5 κ.τ.σ ζάχαρη
1 κ.τ.γ υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες (κάψουλες)
1 κούπα αλεύρι βρόμης
1 κ.τ.γ. baking powder

Βήματα
Πλύνετε τα μήλα, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Πάρτε ένα στρογγυλό (μεσαίου μεγέθους ταψάκι) και τοποθετήστε μέσα λαδόκολλα.
Βουτυρώστε το ταψί με 2-3 κουταλιές της σούπας επιπλέον βούτυρο, πασπαλίστε με 3 κ.τ.σ ζάχαρη και βάλτε μέσα τα μήλα. Στύψτε μισό λεμόνι και αφήστε στην άκρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε τα μήλα με καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια. Ό,τι σας αρέσει.
Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια. Χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατάψει.
Έπειτα ρίξτε τα αβγά ένα τη φορά. Τέλος βάλτε μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι βρόμης (αφού το κοσκινίσετε), το baking powder. Ανακατέψτε καλά.

Πάρτε το ταψί και πριν ρίξετε τη ζύμη επάνω από τα μήλα σας βάλτε λίγη κανέλα.
Ρίξτε τη ζύμη, σκεπάστε τα μήλα καλά και ψήστε στους 180°C για 40 λεπτά.
Πριν το βγάλετε από τον φούρνο δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα. Αφού είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε τη μηλόπιτά σας.
Αναποδογυρίστε και απολαύστε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram