ΥΛΙΚΑ
6 αραβικές πίτες, μεγάλες, ολικής άλεσης
300 γρ. τυρί κρέμα light
400 γρ. μανιτάρια champignon, σε κοσνέρβα
12 φέτες γαλοπούλα, ψητή
200 γρ. τυρί light, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού
330 γρ. κρέμα γάλακτος light
3 αυγά, μεσαία
αλάτι
πιπέρι
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
150 γρ. ντοματίνια
Για το σερβίρισμα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Τοποθετούμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας τη μια δίπλα στην άλλη.
Μοιράζουμε το τυρί κρέμα σε όλες τις πίτες και το απλώνουμε με ένα κουτάλι. Θα χρειαστούμε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας για κάθε πίτα.
Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από ένα μπολ και μεταφέρουμε τα μανιτάρια.
Στύβουμε τα μανιτάρια καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
Μοιράζουμε τα μανιτάρια στις πίτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους.
Τοποθετούμε από 2 φέτες γαλοπούλα σε κάθε πίτα είτε στο κέντρο είτε στην άκρη.
Πασπαλίζουμε με λίγο το τριμμένο τυρί την κάθε πίτα, κρατώντας λίγο για να ρίξουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28x36 εκ.
Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε ρολό και τις τοποθετούμε κάθετα στο ταψί τη μια δίπλα στην άλλη με την ένωση προς τα κάτω, μέχρι να καλύψουν όλο το ταψί.
Πασπαλίζουμε τις πίτες με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά, φροντίζοντας να πάει παντού.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε πάνω από τις πίτες.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com