Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Healthy αυγά φλωρεντίν με σπαγγέτι

Δημοσιεύθηκε 25 Απριλίου, 2023

YΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. σπανάκι baby
250 γρ. κρέμα γάλακτος light, ή τυρί κρέμα light
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. σπαγγέτι, high protein
50 γρ. ξίδι
4 αυγά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το σπανάκι και σοτάρουμε 6-7 λεπτά να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.

Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε για 7 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τα σπαγγέτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε λίγο ξίδι, σπάμε μέσα το αβγό και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα αυγά.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα ποσέ αυγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και παρμεζάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram