Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Crumble με raspberries

Δημοσιεύθηκε 26 Αυγούστου, 2022

ΥΛΙΚΑ

Για το crumble
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
3 αβγά, μέτρια
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. ψωμί
140 γρ. σμέουρα (raspberries)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σάλτσα raspberries
200 γρ. σμέουρα (raspberries)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. σμέουρα (raspberries)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το crumble
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κ.σ. από τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τα αβγά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 22 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα που προετοιμάσαμε στο ταψί και βυθίζουμε τα κομμάτια του ψωμιού μέσα σε αυτό ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Προσθέτουμε τα raspberries και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ζάχαρη.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να χρυσαφίσει.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

Για τη σάλτσα raspberries
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα raspberries, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα raspberries και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και χτυπάμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα raspberries.

Περνάμε τη σάλτσα από το σουρωτήρι.
Σερβίρουμε το crumble με γιαούρτι, περιχύνουμε τη σάλτσα, και γαρνίρουμε με λίγα ακόμα raspberries.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram