Σήμερα σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για chocolate chip muffins, τα οποία θα ξεπεράσουν σε γεύση ακόμα και εκείνα που έφτιαχνε η μαμά σου όταν ήσουν μικρή!
Υλικά
- ½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στρώνουμε μια φόρμα για mufifns με αντικολλητικό χαρτί, λαδώνοντάς το ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιούμε ένα μίξερ χειρός για να ανακατέψουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 muffins.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Αφήνουμε τη φόρμα με τα 12 muffins στην άκρη όσο ο φούρνος προθερμαίνεται.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς μετά από 7 λεπτά.
- Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Καλή επιτυχία!