ΥΛΙΚΑ
220 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. για το άλειμμα της φόρμας
2 κ.σ. κακάο, + 1 κ.γ. για το πασπάλισμα της φόρμας
340 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
6 αυγά, μέτρια
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
200 γρ. παγωτό βανίλια
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματά ενός ταψιού 20x30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Αλείφουμε τη λαδόκολλα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ μαζί με το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε στο μπολ τις ζάχαρες, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ανακατεύουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να σφίξει το brownie στο κέντρο του.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.
Κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
Σερβίρουμε τα brownies με παγωτό βανίλια και λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.