Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ψητό καλαμπόκι

Δημοσιεύθηκε 20 Ιουνίου, 2022

Το ψητό καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο γευστικά και δημοφιλή σνακ την περίοδο του καλοκαιριού. Η γλυκιά γεύση τους απογειώνει τον ουρανίσκο μας και μας θυμίζει τα ανέμελα, παιδικά μας χρόνια.

Είναι ιδιαίτερα οικονομικό αφού 3 καλαμπόκια στοιχίζουν περίπου 4 ευρώ και μπορείς να τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μια νέα παραλλαγή του ψητού καλαμποκιού κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στο TikTok, με ολοένα και περισσότερους χρήστες να δοκιμάζουν την viral συνταγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόλυτη συνταγή για ψητό καλαμπόκι
Υλικά: 4 καλαμπόκια
2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Για τη σάλτσα Chipotle
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα adobo
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Αλάτι

Σαν toppings:
½ φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί cotija
¼ φλιτζανιού τριμμένο κόλιαντρο
2 lime κομμένα στα τέσσερα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα καλαμπόκια στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω κάθετα τη φέτα του καλαμποκιού στη μέση. Στη συνέχεια, κάνουμε ξανά το ίδιο πράγμα, ουσιαστικά κόβοντας το καλαμπόκι σε λωρίδες.

Σε ένα μικρό μπολ ή βάζο, ανακατεύουμετα υλικά της σάλτσας chipotle. τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο. Την ίδια ώρα σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το λάδι, τη σκόνη τσίλι και το θαλασσινό αλάτι.

Αλείφουμε τα καλαμπόκια με το μείγμα από λάδι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, μετά από 20 λεπτά και μετά τα ψήνουμε για 5 ακόμη λεπτά (με την ένδειξη grill) μέχρι το καλαμπόκι να ροδίσει. Σερβίρουμε το καλαμπόκι με τη σάλτσα chipotle, το θρυμματισμένο τυρί, τον κόλιαντρο και το lime. Καλή απόλαυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram