Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Δημοσιεύθηκε 19 Δεκεμβρίου, 2022

Υλικά
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
1 κ.τ.γ. ξίδι
1 κ.τ.σ. ανθόνερο
120 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι και τριμμένα καρύδια για τη διακόσμηση

Βήματα
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το ξίδι και το ανθόνερο.
Ανακατέψτε καλά (φορώντας ένα γάντι). Ρίξτε σιγά σιγά το νερό καθώς ζυμώνετε (μπορεί να μην χρειαστεί όλο το νερό, μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο).
Μοιράστε τη ζύμη σε τέσσερα ίδια μέρη.
Τυλίξτε τα σε μεμβράνη.
Πάρτε το ένα μπαλάκι ζύμης και με έναν πλάστη ανοίξτε ένα φύλλο, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόψτε σε ένα τετράγωνο τη ζύμη και πασπαλίστε με λίγο κορν φλάουρ.
Ρολάρετε (δημιουργώντας μια φλογέρα) και κολλήστε την άκρη με λίγο νερό.
Κόψτε το ρολάκι σε μικρότερα κομμάτια (όπως στο βίντεο) και περάστε ξανά από πάνω με τον πλάστη.

Όσο κάνετε αυτή τη διαδικασία, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά.
Βάλτε τα πιτάκια σας στο λάδι και τηγανίστε.
Αφαιρέστε, βάλτε επάνω σε ένα χαρτί που θα ρουφήξει το περίσσιο λάδι και τέλος σερβίρετε με μέλι και τριμμένα καρύδια.
Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και τα τα άλλα ζυμαράκια.
Οι πιο εύκολες και νόστιμες δίπλες που θα φτιάξετε. Το σχήμα τους θα εντυπωσιάσει και σίγουρα θα σας παινέψουν για το κατόρθωμά σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram