Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες

Δημοσιεύθηκε 23 Νοεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπρζόλες
1.400 γρ. μπριζόλες χοιρινές, με κόκκαλο (4 μπριζόλες)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σύνθεση
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κιλό πατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ρίγανη
2 σκ. σκόρδο
φέτες λεμόνι, από 1 λεμόνι
3 κλ. θυμάρι
3 κλ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα
χωριάτικη σαλάτα
τζατζίκι
πίτα για σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπριζόλες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στην επιφάνεια εργασίας, και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε δόσεις στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και αφήνουμε τις μπριζόλες στην άκρη.

Για τη σύνθεση
Στύβουμε το λεμόνι σε ένα ορθογώνιο ταψί 28x32 εκ., πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και τις σκελίδες σκόρδου.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστούν καλά οι πατάτες.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το λεμόνι σε φέτες, και βάζουμε 2 φέτες πάνω από μια μπριζόλα.
Προσθέτουμε 1 κλ. θυμάρι και 1 κλ. δεντρολίβανο και καλύπτουμε με άλλη μια μπριζόλα.

Τοποθετούμε και στη δεύτερη μπριζόλα τις φέτες λεμονιού, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, καλύπτουμε με άλλη μια μπριζόλα, και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μπριζόλες.
Δένουμε τις μπριζόλες με σπάγκο και τις μεταφέρουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, και το μεταφέρουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε για 1,5 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για ακόμα 30-45 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και κόβουμε τον σπάγκο από τις μπριζόλες.

Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι και πίτες.
Σερβίρουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram