Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουνίου, 2022

ΥΛΙΚΑ
3/4 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι, χονδρό
1 κ.γ. κανέλα
3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Για το σερβίρισμα
μέλι
αμύγδαλα φιλέ
κανέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Κλείνουμε το καπάκι, τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις η βαλβίδα φτάσει στο πράσινο χρώμα, αποσυμπιέζουμε και ανοίγουμε το καπάκι.
Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, βάζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε στην ειδική φόρμα για χαλβά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε με το μέλι, τα αμύγδαλα και την κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram