Για να ετοιμάσεις τις πιο γευστικές πατάτες baby στον φούρνο, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:
1,5 κιλό πατάτες baby
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δυο
Χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο, κομμένα σε φουντίτσες
1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, προετοιμάζοντας πρώτα τις πατάτες, τις οποίες θα καθαρίσεις και θα τις βάλεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Όταν θα έχεις καθαρίσει όλες τις πατάτες, θα τις σουρώσεις και τις τοποθετήσεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Θα βάλεις την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν οι πατάτες θα έχουν βράσει και μαλακώσει επαρκώς, θα αποσύρεις την κατσαρόλα από το μάτι. Στη συνέχεια, θα τις στραγγίξεις καλά και θα τις αδειάσεις σε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ.
Έπειτα, θα φτιάξεις τη σάλτσα μέσα στην οποία θα ψηθούν οι πατάτες σου. Σε ένα μπολ θα ανακατέψεις καλά το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι και το περιεχόμενο του Knorr «Σπιτικού» Ζωμού Λαχανικών, ο οποίος αποτελεί έναν αρμονικό, γευστικά πλούσιο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί σε μία μικρή συσκευασία. Θα περιχύσεις με το μείγμα τις πατάτες και έπειτα, θα προσθέσεις το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Οι πατάτες σου θα είναι σχεδόν έτοιμες, αφού το μόνο που θα απομένει να κάνεις, θα είναι να τις ψήσεις στον φούρνο και συγκεκριμένα, στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού τις ξεφουρνίσεις, θα χρειαστεί να περιμένεις λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσουν για να τις σερβίρεις.
Είναι αλήθεια πως οι πατάτες είναι το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε φαγητό, ωστόσο, μπορούν να σταθούν και μόνες τους ως ένα χορταστικό κυρίως γεύμα, αρκεί να έχουν εμπλουτιστεί με τα κατάλληλα υλικά.