Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Δημοσιεύθηκε 23 Σεπτεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά, μέτρια
150 γρ. γάλα, 3,5%
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. mix τυριών, τριμμένα
100 γρ. φέτα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τη φόρμα
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram