Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Στριφτή κασερόπιτα

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουλίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση
600 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
200 γρ. γάλα
1 αυγό, μεσαίο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σύνθεση
8-9 φύλλα χωριάτικα
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. σουσάμι
1 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αυγό.
Μεταφέρουμε το μείγμα του γάλατος στο μπολ με τα τυριά και προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. Ραντίζουμε ένα φύλλο με βούτυρο και βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε στην εξωτερική πλευρά από ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 34 εκ.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ενδιάμεσα από τα φύλλα βάζουμε βούτυρο για να μην κολλήσουν τα ρολά μεταξύ τους.
Απλώνουμε από πάνω το βούτυρο που έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με το νερό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram