Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές για γλυκά εύκολα και με ελάχιστα υλικά. Πολλές από αυτές έχουν μηδενικό βαθμό δυσκολίας και μπορεί να τις φτιάξει ο καθένας. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που σας προτείνουμε. Τρία υλικά, χωρίς μίξερ, χωρίς κρέμες, χωρίς αλεύρι. Μόνο μια σφιολιάτα, λίγη κανέλα, ζάχαρη και τα κριτσίνια είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά.
Κι αν αναρωτιέστε για το αποτέλεσμα σας λέμε ότι αυτά τα κριτσίνια είναι μοναδικά: τόσο αφράτα και τραγανά που θα θέλετε να φάτε όλα!
Περιττό να αναφέρουμε ότι μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μαρμελάδα, μερέντα, φυστικοβούτυρο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο και κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Διπλώνετε κάθε λωρίδα στα δύο και περιστρέφετε.
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύετε την κανέλα και τη ζάχαρη. Μπορείτε να πασπαλίσετε την κάθε λωρίδα με τη ζάχαρη και την κανέλα ή να την πιέσετε μέσα στο πιάτο από όλες τις πλευρές.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνετε τις λεπτές λωρίδες με ζάχαρη και κανέλα και ψήνετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.Χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο, γιατί μπορεί να ψηθούν πιο γρήγορα απ΄όσο υπολογίζετε.
Τα κριτσίνια σερβίρονται καλύτερα ζεστά και θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει εκπληκτικά.