Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σπιτικό παγωτό πορτοκάλι

Δημοσιεύθηκε 1 Μαΐου, 2022

Αν είστε λάτρης του πορτοκαλιού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για παγωτό.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια (400 ml) βαριά κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας (150 ml) πλήρες γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι (75 g) ζάχαρη
  • λίγο λιγότερο από 1 φλιτζάνι (225 ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού τριμμένο (βιολογικό)

Εκτέλεση

Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο δοχείο του μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσέξτε να μην το επεξεργαστείτε πολύ, γιατί τα υλικά θα γίνουν πορτοκαλοβούτυρο.
Αδειάζετε σε μεταλλικό ταψί το μείγμα και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια το ανακατεύετε με ένα κουτάλι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο. Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές τη διαδικασία και το παγωτό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το σερβίρετε σε ποτήρι, σε φλιτζάνι ή σε χωνάκι με σιρόπι, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram