ΥΛΙΚΑ
100 γρ. μέλι
80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. βρόμη
120 γρ. αμύγδαλα φιλέ
50 γρ. σταφίδες, ξανθές
50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. ινδοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε μέσα το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το σπορέλαιο και το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25x35 εκ.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σπάμε τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα cranberries, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το ινδοκάρυδο, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και μέλι.