Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σπαγγέτι με κολοκυθάκι και ανθότυρο

Δημοσιεύθηκε 16 Σεπτεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1 κολοκυθάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
400 γρ. σπαγγέτι, με παντζάρι
200 γρ. ανθότυρο
1 κ.γ. δυόσμο
αλάτι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι, το σκόρδο και το μπούκοβο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά απευθείας στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό τους, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το ανθότυρο σε κομμάτια, και ελέγχουμε εάν χρειάζεται αλάτι.
Ρίχνουμε τον δυόσμο, το αλάτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram