Αν σας αρέσει δε το μαχλέπι σίγουρα θα τα λατρέψετε. Είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο και για συνοδευτικό του καφέ σας.
Υλικά
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σφηνοπότηρο ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 κρόκο αυγού (χωρίς το ασπράδι - κρατήστε το σε ένα μπολ)
1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 συσκευασία (φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια αλεύρι (προσθέστε ελεγχόμενα)
σουσάμι για την επικάλυψη
Βήματα
Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο, το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι, τον κρόκο, το μαχλέπι, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα πιρουνάκι.
Μόλις έχετε ένα ρευστό μείγμα, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια υγρή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
Φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ό,τι σχήμα θέλετε, περάστε τα με το ασπράδι και βουτήξτε τα μέσα στο σουσάμι.
Βάλτε τα κουλουράκια σας σε ένα ταψί που θα έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.