Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σουπιές κρασάτες

Δημοσιεύθηκε 9 Ιουνίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. βούτυρο
1/2 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κους κους, βρασμένο
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη σουπιά σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και φροντίζουμε να μην έχει καθόλου υγρασία. Μεταφέρουμε στην καυτή κατσαρόλα και αφήνουμε 1 λεπτό να πάρει χρώμα χωρίς να ανακατέψουμε. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, την ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το βούτυρο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κους κους και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις σουπιές με το κους κους, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram