Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σορμπέ rhubarb

Δημοσιεύθηκε 16 Ιουλίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. rhubarb, μόνο το κόκκινο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ.
450 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη καστανή
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
5 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το rhubarb, το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το τζίντζερ, το αλάτι, τη γλυκόζη, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για 6-8 ώρες.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram