Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σολομό με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Δημοσιεύθηκε 13 Απριλίου, 2022

Σολομός με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας ή αλλιώς ακόμα μία πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για σολομό.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάζεσαι μόνο ένα κομμάτι – φιλέτο σολομού κι ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι.

Ο σολομός ψήνεται στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καν την προσθήκη λαδιού, συνοδεύεται από βραστά λαχανικά και μια επίσης πανεύκολη, υπέροχη λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά

  • (για 2 μερίδες)
  • 500 γρ. φιλέτο σολομού (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και φέτες)

για τη σάλτσα

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Διάβασε πως γίνεται ο σολομός με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδα

  • Σκουπίζω ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το σολομό.
  • Ζεσταίνω πολύ καλά (δίχως να προσθέσω λάδι) το αντικολλητικό τηγάνι που χρησιμοποιώ.
  • Ψήνω κάθε πλευρά του φιλέτου από 10 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα.
  • Γυρνάω το φιλέτο με μια μεγάλη σπατούλα προσέχοντας να μην μου σπάσει το φιλέτο. .
  • Στο μεταξύ σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι προσθέτω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινώ καλά.
  • Όταν το φιλέτο είναι έτοιμο το μεταφέρω προσεκτικά σε πιατέλα και το περιχύνω με την σάλτσα.
  • Σερβίρω με βραστά λαχανικά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram