Σολομός με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας ή αλλιώς ακόμα μία πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για σολομό.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Χρειάζεσαι μόνο ένα κομμάτι – φιλέτο σολομού κι ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι.
Ο σολομός ψήνεται στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καν την προσθήκη λαδιού, συνοδεύεται από βραστά λαχανικά και μια επίσης πανεύκολη, υπέροχη λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας.
Υλικά
- (για 2 μερίδες)
- 500 γρ. φιλέτο σολομού (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και φέτες)
για τη σάλτσα
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
Διάβασε πως γίνεται ο σολομός με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδα
- Σκουπίζω ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το σολομό.
- Ζεσταίνω πολύ καλά (δίχως να προσθέσω λάδι) το αντικολλητικό τηγάνι που χρησιμοποιώ.
- Ψήνω κάθε πλευρά του φιλέτου από 10 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα.
- Γυρνάω το φιλέτο με μια μεγάλη σπατούλα προσέχοντας να μην μου σπάσει το φιλέτο. .
- Στο μεταξύ σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι προσθέτω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινώ καλά.
- Όταν το φιλέτο είναι έτοιμο το μεταφέρω προσεκτικά σε πιατέλα και το περιχύνω με την σάλτσα.
- Σερβίρω με βραστά λαχανικά.