Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σολομό με κάρι

Δημοσιεύθηκε 24 Οκτωβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

Για το ρύζι μπασμάτι
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, σε φέτες
2 κλ. δεντρολίβανο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον σολομό
500 γρ. σολομό
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
20 γρ. τζίντζερ
1 σκ. σκόρδο
1/2 πιπεριά τσίλι
2 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. garam masala
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κρεμμύδι
200 γρ. κρέμα καρύδας

Για το σερβίρισμα
αραβικές πίτες
chutney μήλου
λάιμ
κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρύζι μπασμάτι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τις φέτες λεμονιού, το δεντρολίβανο και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε 10-12 λεπτά.

Για τον σολομό
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα από τον σολομό, βάζουμε αλάτι και τον βάζουμε στην κατσαρόλα. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, τον κουρκουμά, το garam masala, τη ζάχαρη, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πάστα μπαχαρικών.
Βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πάστα κάρι, και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα καρύδας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τον σολομό, αλάτι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με το ρύζι, τις αραβικές πίτες, το chutney μάνγκο, φέτες λάιμ και τον κόλιανδρο.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram