Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σοκολατένιο brownie με καρύδια και κακάο

Δημοσιεύθηκε 31 Οκτωβρίου, 2022

Υλικά
1 κούπα ανάλατα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αβγά
2 κ.τ.γ υγρή βανίλια
3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας κακάο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
3/4 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Βήματα
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Περάστε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε με βούτυρο ή στρώστε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τα αβγά, τη βανίλια και το αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθούν ρίξτε σιγά-σιγά τη λευκή και μαύρη ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το κακάο και το αλεύρι. αφού το έχετε κοσκινίσει. Προσοχή. Ανακατέψτε το απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα) .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέστε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στο ταψί.
Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και έπειτα μεταφέρετέ το σε μια πιατέλα για να κρυώσει εντελώς.

έξτρα tip: αν θέλετε να πάτε το brownie ένα βήμα παραπέρα, προσθέστε μέσα στο μείγμα (όταν προσθέσετε τα καρύδια και τη σοκολάτα) και βύσσινα ή κεράσια (κομπόστα χωρίς το σιρόπι τους). Θα ξετρελαθείτε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram