Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σοκολατένιο κέικ με μπανάνες στο τηγάνι

Δημοσιεύθηκε 3 Νοεμβρίου, 2022

Υλικά
3 μεγάλες μπανάνες
20 γραμμάρια βούτυρο
1 κ.τ.σ. ζάχαρη
1 αβγό
μια πρέζα αλάτι
1/4 κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
50 ml σπορέλαιο
100 ml γάλα
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.τ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 φακελάκι baking powder
1 κ.τ.γ λευκό ξίδι

Βήματα
Καθαρίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στη μέση.
Λιώστε το βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να καραμελώσει.
Τοποθετήστε τις μπανάνες ανάποδα και καλύψτε τον πάτο του τηγανιού. Βγάλτε από το μάτι της κουζίνας και αφήστε στην άκρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανιλοζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το σπορέλαιο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Μόλις έχετε ένα παχύρευστο μείγμα προσθέστε το γάλα, ανακατέψτε και τέλος κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και το baking.
Ανακατέψτε καλά. συμπληρώστε το ξύδι και αφού έχετε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέστε το στο τηγάνι με τις μπανάνες που αφήσατε στην άκρη.

Καλύψτε τις μπανάνες καλά και σκεπάστε με ένα καπάκι το τηγάνι.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά.
Πριν το αφαιρέσετε από το μάτι της κουζίνας, βεβαιωθείτε με μια οδοντογλυφίδα ότι έχει ψηθεί καλά.
Αναποδογυρίστε το κέικ και βάλτε το στο τηγάνι για 5 λεπτά ακόμη.
Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το. Μπορείτε να το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας ή σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα φουντούκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram