Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σοκολατάκια με σύκα

Δημοσιεύθηκε 2 Μαΐου, 2022

ΥΛΙΚΑ

130 γρ. σύκα, αποξηραμένα, χωρίς κοτσάνι
20 γρ. κονιάκ
200 γρ. μάρτζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
15 γρ. καρύδια
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
20 γρ. τρούφα σοκολάτας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς, βάζουμε τα σύκα, το κονιάκ, αφαιρούμε όλο τον αέρα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μουλιάσουν. Αν είναι πολύ ξερά τα σύκα τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι για να απορροφήσει πιο εύκολα το κονιάκ.

Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη για ζαχαρόπαστα μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
Παίρνουμε τα σύκα που έχουμε μουλιάσει και τα κόβουμε οριζόντια μέχρι τη μέση. Βάζουμε από ένα καρύδι στο κέντρο και τοποθετούμε πάνω στην αμυγδαλόπαστα.
Κλείνουμε όλο το σύκο με την αμυγδαλόπαστα και βουτάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε την τρούφα, αφήνουμε σε μια λαδόκολλα για να στεγνώσουν και σερβίρουμε

Πηγή:akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram